Hipnoterápia

Számomra a hipnoterápia általában regressziós terápia. Elindulni a ma létező problémától és visszamenni annak az eredőjéhez, a kezdetéhez. Ok és okozat. Ami az életünkben pszichésen érvényesül a jelenben, azt a lelki világunk a múltból hozza magával.

A regresszióval eljutunk az okig, ez egy elképesztő utazás a saját öntudatosságunkban, mindamellett mélységesen gyógyító eredményekkel szolgál, kitisztázza és sorrendbe rakja az érzelmi kuszaságokat és világosságot teremt a gondolkodásmódunkban. Mindez összességében belső megnyugvást, békét és összhangot teremt a személyiségünkben. Ez pedig azért fontos, mert a belső gondolataink rendkívül nagy hatással vannak a testünkre, az egészségünkre és a teljes fizikai állapotunkra.

Ha például azt mondom, csukd be a szemed, képzelj el egy citromot, képzeld, hogy a kezedben tartod, érezd a barázdáit, az alakját, szorítsd meg és most képzeld el, hogy beleharapsz. Ha ezt az élményt teljesen átéled, hirtelen még a nyál is összefut a szádban. Azaz a képzelt citromod kiváltotta ugyanazokat a reakciókat, mintha igazi citrom lenne. Tehát a gondolat létrehozott egy fizikai reakciót. Miért gondolod azt, hogy ha bármire gondolsz, akármire, az nem fog rád hatni? A gondolataid, a negatív érzelmi blokkjaid olyanok, mint az időbe dermedt döntések, akárcsak egy rablánc, ezek meghatározzák az életed további szakaszait.

Amikor lehetőséged nyílik arra, hogy újra átéld a régmúlt dolgokat, egy újabb nézőpontból - amire a múltban, amikor történt a fájdalmad, az érzelmi érintettséged vagy a korodnál fogva képtelen voltál -, most rendezheted egy sajátos perspektívából. A megrekedt érzelmeidet megfelelő időrendbe teheted, így kialakíthatod a belső békédet. Ez az egyik legvigasztalóbb és legfelszabadítóbb érzelmi élmény. Ez az, amit csak és kizárólag hipnózisban tudsz elérni, mindezt más terápia nem tudja nyújtani. Ugyanakkor a hipnózis kiváló segítség lehet más terápiás eljárásokban, felhasználási területe széleskörű, önmagában is felhasználható, illetve összekapcsolható egyéb egészségügyi eljárásokkal, kezelésekkel.